BLOGGER TEMPLATES »

maanantai 27. joulukuuta 2010

Hanki koira, älä miestä

Miksi?

1. Koira tulee halvemmaksi
Myönnetään, alkuhankinnat ovat etenkin rotukoirien kohdalla päätähuimaavia, mutta kun koiran hinnasta, tarvikehankinnoista, eläinlääkärikuluista ja muista juoksevista menoeristä on päästy, maksaa koiran pitäminen ehkä parikymppiä kuussa. Mies taas... On toki suotavaa, että mies elättää itse itsensä, mutta kun päästään siihen vaiheeseen, että hengataan aina jommankumman kämpillä, niin kyllä se kaksilahkeinen verottaa aika nätisti sitä jääkaappia.
Ja viinikaappia.
Shampoota.
Kosteusvoidetta.
Oikeastaan mitä vain, mihin hän pääsee käsiksi.

Koira taas tyytyy siihen sapuskaan, mitä sille annat, eikä vaadi suhteen alussa ulkona syömistä, baarireissuja, leffakäyntejä tai laskuvarjohyppyä. Koira on maailman onnellisin siitä, että saa joulu- ja synttärilahjaksi herkkuja, joihin olet käyttäny ehkä vitosen, kun taas useimmat miehet sisimmässään toivovat enemmän kuin kaksi Fazerin karkkiboksia.

2. Koiran kanssa tulee harrastettua liikuntaa sataprosenttisella varmuudella
Kuinka monen miehen kanssa lähdet heti käymään lenkillä? Et varmasti yhdenkään, ellette ole molemmat himourheilijoita ja sovi ensitreffejä lenkkipolulle... (romanttisempaa paikkaahan saa hakea...) Lisäksi monet tuttavani ovat sanoneet, että seurustelu lihottaa (itse en todistetusti liho), koska on paljon kivempaa söpöillä oman kullan kanssa sohvannurkassa kuin huhkia salilla. Koira taas kiskoo sinut vähintään neljästi päivässä ulos, satoi tai paistoi. Lisäksi hyvä ja itseään kunnioittava koiranomistaja viihtyy karvamurmelinsa kanssa vähintään puoli tuntia jokaisella lenkillä. (aamulla tosin riittää vartti, mutta se pitää kompensoida muilla lenkeillä)

3. Koira ei haikaile muiden luokse
Koiralle sinä olet aina se ykkösjuttu! Koira ei edes pääse muiden naisten sänkyihin ilman lupaasi ja sinusta on todennäköisesti vain huvittavaa, jos rakas mussukkasi pussailee ystäviesi kanssa. Lisäksi koira on onnesta soikeana aina kun tulet kotiin, vaikka olisit ollut vain kymmenen minuuttia kaupassa. Koiralle olet ykkönen sillä, että ruokit, ulkoilutat, leikit ja hoidat, mutta mies vaatii rutosti enemmän!

4. Koiran ulkomuodon, koon ja värin voi valita
Ellet halua postimyyntisulhasta, on ulkoisten ominaisuuksien ennalta määrääminen hankalaa miesten kohdalla. Lisäksi sinua pidettäisiin pinnallisena idioottina, jos haluaisit, että miehellä on viisi senttiä pitkät, tummat hiukset, torson ja jalkojen suhde on 3/2 ja mies on kokoluokkaa 185/90. Koiraa valitessasi kukaan ei katso sinua kieroon, kun hekumoit turkkilaaduista, kokoeroista ja rotumääritelmistä. Jos taas haluaisit tietyn rotuisen miehen, sinua pidettäisiin rasistina.

5. Koira on helpompi kouluttaa
On helpompaa opettaa koira hakemaan viinipullo hyllystä kuin saada mies imuroimaan säännöllisesti. Koirilla on vielä suoraviivaisempi ajattelutapa kuin miehillä ja useimmat koirat tekevät nakinpalan eteen mitä tahansa. Lisäksi, kun koulutus on saatu päätökseen, koira tekee opitut asiat lähes sormia napsauttamalla, kun miestä taas saa hakata marmorikaulimella, jotta hänet saa ylös sohvalta ja vaihtamaan lamppua.

6. Koira ei syö suklaavarastojasi tyhjäksi
... koska koirat eivät edes saa syödä suklaata. Eivätkä pähkinöitä, rusinoita, munakoisoa, avokadoa tai kofeiinia. Koira ei siis syö herkkujasi, koska se ei pääse sinne kaapin ylimmälle hyllylle penkomaan. Koirat eivät myöskään ole yhtä yritteliäitä herkkukätköjen etsimisen suhteen. Paitsi ehkä silloin, kun olet onnistunut saamaan juuri sen maailmankaikkeuden ahneimman koiran hoteisiisi...

7. Koira vie vähemmän tilaa sängyssä tai sohvalla
Okei, mä en mahdu 15-kiloisen koiran kanssa 120 cm leveään sänkyyn, mutta no... Koira vie silti vähemmän tilaa kuin mies, koska se nukkuu kevyemmin ja herää yleensä pienimmästäkin hipaisusta. Miehet taas... Yritäpä siirtää 80-kiloista körilästä, kun olet puun ja kuoren (siis miehen ja seinän) välissä. Miehillä on myös taipumus pysyä syvässä unessa, vaikka vieressä räjähtäisi atomipommi.

8. Koira ei väitä vastaan
Koiralle on ihan sama, katsotaanko telkkarista Salkkareita vai Top Gearia. Koira ei kinaa kanssasi illanviettotavoista tai siitä, mitä ruokaa laitettaisiin tai mikä pizza tilattaisiin. Lisäksi koira on helppo lahjoa sillä nakinpalalla, jonka satut taikomaan jääkaapista kätöseesi. Koira ei myöskään välitä, onko sille ostamasi ulkoilupuku pinkki vai musta (se korkeintaan yrittää paeta, kun alat pukea sille sitä ulkoilupukua). Koiralle on myös ihan sama, miltä näytät, koska se näkee aina sisimpääsi (eli sen nakinpalaa pitelevän käden).

9. Koirat ovat söpöjä
Ovathan toki miehetkin mutta... Kun koira vähän puklaa matollesi, et voi olla vihainen niiden nappisilmien edessä, koska eihän se muru mitään pahaa tarkoittanut. Jos mies sattuu laattaamaan matollesi, niin huudat hänelle puoli päivää ja käsket painumaan maan alle darransa kanssa, koska se olotila on aivan hänen oma vikansa. Lisäksi ihmisten oksennus on satatuhatta kertaa ällömpää kuin koirien. Koirat ovat suloisia yleensä missä muodossa tahansa ja niille ei voi olla viittä minuuttia kauempaa vihainen. Etenkään silloin, kun mökötät koirallesi ja se painaa päänsä polvellesi ja tapittaa sinua anteeksipyytävästi.

Ja viimeisimpänä, vaan ei todellakaan vähäisimpänä:

10. Koiran avulla voi löytää miehen
Koirapuistot, lenkkipolut, näyttelykehät ja kisakentät vilisevät miehiä, jotka kaipaavat yhtä koirahenkistä tyttöystävää. Itse olen joulukuun aikana törmänny neljään varteenotettavaan tapaukseen, mutta ne ovat ehkä hippusen liian vanhoja mulle. Puhun kuitenkin maksimissaan 27-vuotiaista miehistä. ;) Kuitenkin tulee muistaa, että miehiin vetoavat isot ja järkevät koirat, eli haaveet ihanasta käsilaukkuun mahtuvasta pikkufifistä kannattaa heittää mäkeen. Itse pyörin ulkona kaupunkioloissa harvinaisen metsästyskoiran kanssa ja se tosiaan herättää jonkin verran huomiota. Kannattaa siis tutustua rotuihin, joilla on edes hieman kokoa ja näköä. Lisäksi miehet kaikkoavat salamannopeasti, jos koira on huonosti koulutettu räksyttäjä, joten kannattaa panostaa siihenkin osa-alueeseen.

Sitä paitsi mies, jolla on koira, ei voi olla kovinkaan sitoutumiskammoinen.

~ indeed

0 kommenttia: