BLOGGER TEMPLATES »

torstai 9. joulukuuta 2010

Jätkäluukku 9

Huh hah heijaa! Musta tuntuu, että jokainen päivä on nykyään pariton ja joka päivä saa olla kirjoittamassa tänne! Ei siinä mitään, kiva tänne on juttuja raapustaa, mutta tänäänkin mulle iskettiin aikamoinen paukkudedline, joka oli pakko hoitaa alta poism joten jäi taas vähän myöhäseks tää blogailu. Mulla ei tosiaan ollut mitään hajua, mistä tänään kirjottaisin ja hetken mielijohteesta päätin kehittää tällaisen simppelin taulukon, minkä avulla pystyy minuutissa selvittämään jätkästä kaiken tarpeellisen. Homman nimi on siis se, että yhdellä silmäyksellä yritetään muodostaa jätkästä mahdollisimman kattava kuva ja karsia kaikki turhat kaverit nopeasti ja näppärästi pois. Arvioitavia asioita ovat: Ulkonäkö, luonne, lähestyttävyys, älykkyys ja  ulkoinen olemus. Jokainen kohta sisältää kolme eri vaihtoehtoa ja näistä vaihtoehdoista saa pisteitä 0, 5 tai 10.

Ulkonäkö

10 Hyvännäköinen
5 sekuntia riittää ulkonäön tsekkaamiseen. Hyvännäköinen jätkä loistaa heti kristallin kirkkaana, eikä jätä mitään pohtimisen varaan. Mitään yksiselitteistä määritelmää hyvännäköiseen ei ole, jokainen kun pitää eri asioista. Toisen silmää miellyttävät lihakset, toinen taas pitää vähän hoikemmasta kaverista. Jos nopean vilkaisun jälkeen pystyy sanomaan ilman epäröintejä, että jätkä on hot, ansaitsee kyseinen jätkä ehdottomasti 10 pistettä.

5 Ihan ok
Jos jätkä ei heti vaikuta unelmien prinssiltä, mutta kuitenkin jollain tavalla miellyttää silmää, ei kannata heittää toivoa menemään. 5 pistettä jätkän tilille ja kaveri hautumaan. Jätkän ulkonäössä on kuitenkin jotain mikä miellyttää, kivat silmät ehkä, vaikka nenä olisikin vähän hassun mallinen. Heti ei siis kannata tyrmätä vaan antaa silmälle aikaa. 

0 Totally YÖK
Jos et pysty katsomaan jätkää kahta sekuntia pidempään oksentamatta, kannattaa koko tyyppi unohtaa. Vaikka kaveri olisi kuinka fiksu ja filmaattinen, mutta et yksinkertaisesti siedä hänen ulkonäköään, kannattaa suosiolla siirtyä seuraavaan.

Luonne

10 Sosiaalinen laumaeläin
Jätkä viihtyy hyvin suuressa porukassa ja tulee toimeen monenlaisten ihmisten kanssa. Hän on rohkea ja uskaltaa heittäytyä tilanteisiin. Hän ei nyhjää vain omassa pienessä inside-porukassaan, vaan liikkuu rohkeasti porukasta toiseen. Hän tuskin katsoisi sinua kieroon, vaikka osuisittekin sattumalta samaan porukkaan.

5 Ujo ja hiljainen
Kaikki eivät ole niitä äänekkäimpiä kavereita, vaan joka porukkaan mahtuu myös hieman ujompia sivusta seuraajia. Ujoja jätkiä ei kuitenkaan kannata säikähtää. He kaipaavat alkuun vain hieman rohkaisua, mutta alkuun päästyään voivat olla varsin mukavaa seuraa.

0 Täyserakko
Jos jätkä viettää kaiken vapaa-aikansa yksin, etkä ole ikinä nähnyt hänen puhuvan tai liikkuvan kenenkään kanssa, kannattaa miettiä kaksi kertaa, onko kyseinen jätkä todella sinun juttusi. 

Lähestyttävyys

10 Helposti lähestyttävä
Jos sinusta tuntuu, että voisit vaikka siltä seisomalta mennä tervehtimään jätkää ja vaihtamaan kuulumisia, on jätkä ehdottomasti täyden kympin kaveri. Lähestyttävyys on nimittäin ratkaisevassa asemassa alkuun pääsyn kannalta.

5 Kaverin kautta lähestyttävä
Mikäli jätkä vaikuttaa vähän vaikeasti lähestyttävältä, mutta voisit kuvitella kuitenkin puhuvasi hänen kanssaan, ei kannata heittää pyyhettä kehään. Ehkä teillä on joku yhteinen kaveri, jonka avulla voisit lähestyä jätkää.

0 Vaikeasti lähestyttävä
Jos jätkä tuntuu suhtautuvan kaikkiin vähänkin vieraisiin kylmän viileästi ja välinpitämättömästi, kannattaa miettiä hetki, onko jätkä oikeastaan cool vai kusipää. Yliviivaa jätkä suosiolla, jos sinusta tuntuu vähänkin siltä, että jätkä katsoisi sinua "mitä helvettiä sä puhut mulle?!" tyylisesti, jos kävisit kysymässä häneltä vaikkapa läksyjä. 

Älykkyys

10 Fiksu
Älykkyys harvemmin näkyy ulospäin, mutta sinulla ehkä on jotain taustatietoja jätkästä. Olet ehkä istunut hänen kanssaan samoilla kursseilla ja saanut jonkin näköisen kuvan jätkän järjenkäytöstä. Tarkkaile myös käytöstä, käyttäytyminen paljastaa yllättävän paljon jätkän aivojen käytöstä.

5 Maalaisjärjen omaava
Vaikka jätkä ei vaikutakaan ruudinkeksijältä, kannattaa silti antaa mahdollisuus. Useimmiten perusfiksu, maalaisjärkeä käyttävä jätkä onkin kymppejä tahkovaa jätkää mielekkäämpää seuraa.

0 Täyspalikka
Oikeasti?! Jos jätkä ei tiedä mitä kellonaika 20.15 tarkoittaa tai kuka on Suomen presidentti, kannattaa kaveri hylätä suoralta kädeltä. Täyspalikan tunnistaminen pikaisella katselulla ei ole ihan helppo homma, mutta eiköhän se kerro jo aika paljon, jos jätkä vieläkin uskoo joulupukkiin...

Ulkoinen olemus

10 Siisti
Jätkän siisteys on yhtä helppo havaita pelkällä nopealla silmäyksellä, kuin ulkonäkö. Siistit vaatteet ja puhtaat hiukset ovat mielestäni 10 pisteen arvoiset. 

5 Semisiisti
Jos jätkälle on tullut aamulla kiire ja hän on pukeutunut ensimmäisiin löytämiinsä vaatteisiin, eikä ole tehnyt mitään hiuksilleen, ei siitä pidä nollille vetää. Pieni epäsiisteys ja varsinkin sotkuiset *heiheräsinjuuri* hiukset ovat oikeastaan todella suloiset. 

0 Epäsiisti
Jos jätkä on sen näköinen, ettei ole käynyt puoleen vuoteen suihkussa ja haisee monen metrin päähän, käännä välittömästi selkäsi ja kävele pois. Epäsiististi pukeutuva ja epähygieninen ihminen on epäsiisti myös muilla elämän osa-alueilla.


Alle 25 pistettä
Unohda tämä jätkä! Maailma on pullollaan monin veroin parempia kavereita!

25-40 pistettä
Voit toki odottaa unelmiesi prinssiä tai tutustua tähän kaikin puolin mukiinmenevältä vaikuttavaan kaveriin. Muista kuitenkin, että unelmiesi prinssi ei välttämättä ilmesty seuraavan nurkan takaa, eikä välttämättä edes sitä seuraavan... Joten tartu tilaisuuteen, kun se vielä on mahdollista!

Yli 40 pistettä
Mitä vielä odotat?! Edessäsi seisoo unelmiesi jätkä, päiväuniesi täyttymys! Mars matkaan ja juttelemaan, ennen kuin joku muu ehtii ja vie pääpotin nenäsi edestä!

0 kommenttia: