BLOGGER TEMPLATES »

keskiviikko 3. maaliskuuta 2010

Mikä iskee?

Päätin, että en kirjota MrB:stä 20 faktaa, vaan teen meidän mieskriteerilistan mun näkökulmasta! Mitä me oikeestaan katotaan jätkässä? Millä tavalla pääsee Hyvien Pisteiden Pojat -listalle?

Näiden laatimisessa meni kyllä aikaa ja aivosolut oli kovassa työssä! Lista ei oo tärkeysjärjestyksessä, koska jätkä on kuitenkin aina kokonaisuus!

1. Lihakset & muu vartalo
Me arvostetaan Luontoäidin taidetta, mutta jätkän pitää mielellään itse vähän avittaa. Ylitreenattu kroppa on kamala, mutta hyvinvoiva ja lihaksikas vartalo saa meidät pyörryksiin. Habaa pitää olla ja selkä on ehdottoman tärkeä osa! Leveä selkä & hartiat saa silmät putoamaan, eikä niitä saa kirveelläkään irti himoselästä.

2. Kasvot (silmät, ilmeet, ym.)
"Silmät ovat sielun peili." Silmiä ei voi ohittaa olankohautuksella, sillä ne ovat tosi olennainen osa jätkän viehätysvoimaa. Kaikkein paras on, jos silmät ovat jollain tapaa erottuvat (esim. säihkyvän siniset tai syvän ruskeat), mutta "tavallisetkin" silmät nappaavat. Ei vaan saa näyttää liian väsyneeltä tai poissaolevalta ja muutenkin pitää olla skarppi.
Ilmeistä puhuttaessa meillä esiintyy usein termi "skaala". Jos jätkällä on skaalaa, siltä löytyy ilmeitä vähän joka lähtöön, eikä naamalla ole aina tylsä peruilme. Melkein kenen tahansa meitä miellyttävän jätkän hymy saa jalat alta, mutta niitäkin on erilaisia. Luonnollinen pepsodent-hymy, vähän vino ja leikittelevä virnistys, ujo ja hämmentynyt... Näitä riittää!

3. Tyyli
Jos jätkä pukeutuu tyhmästi tai sen hiukset ei nappaa, niin "moimoi oli kiva tavata". Ainakin melkein. Treenattu kroppa pitää osata tuoda esille ja mielellään niin, että vaatteet korostavat hyviä puolia, eivätkä vain ole olemassa, koska julkisilla paikoilla pitää liikkua pukeutuneena. Etenkin hyvännäköiset t-paidat ja kauluspaidat sekä neuleet ovat plussaa! Myös hyvin istuva ja hyvännäköinen huppari voi aiheuttaa rytmihäiriöitä.
Hiusten pitää olla jätkälle sopivat ja mielellään suht lyhyet. Ite en oo oikein koskaan syttynyt pitkistä hiuksista (Lostin Sawyer kuuluu harvoihin poikkeuksiin ja Josh Hollowaykin näyttää paremmalta lyhyillä hiuksilla). Värjätä saa ja leikkauksilla voi leikitellä. Ei kuitenkaan mitään emotuccaa tai muuten ylihuoliteltua, kiitos!
Kengistä on pakko mainita vielä se, että tennarit on aina varma valinta arkipukeutumiseen.

4. Kirjoitustyyli
+ käsiala. Mitä söpömmin jätkä kirjoittaa, sitä parempi. Käsialalla ei ole niinkään merkitystä, mutta plussaa tulee, jos se selkeä ja helppolukuinen. Söpöön kirjoitustyyliin sisältyy muun muassa hymiöiden käyttäminen, joidenkin sanojen venyttäminen ja persoonallinen tervehdys.

5. Facebookkaus
Kyllä vaan. Facebook on meillä tärkeä tietolähde ja mitä enemmän jätkä liikkuu siellä sitä parempi. Muistiinpanot ovat iso plussa, mutta muiden kommentoiminen ja tilapäivitysten tekeminen riittävät, kunhan niitä harrastaa riittävän aktiivisesti. Erilaisten aforismien ja testitulosten julkaiseminen yleensä kertoo jätkästä ainakin vähän enemmän, sillä Facebook tietää kaiken!

6. Tapa puhua
Jotkut jätkät eivät puhu koskaan, mutta joiltain taas ei juttu tunnu loppuvan. Periaatteessa määrällä ei ole väliä, mutta jutun pitää olla pääsääntöisesti järkevää ja sen pitää tulla luontevasti. Ei kukaan jaksa kuunnella, jos kuulostaa siltä, että happi loppuu tai selvästi jännittää jotain puheen tuottavaa lihasta puhuessaan. Sen kuulee. Ääni on myös tärkeä, koska aina ei voi vain tuijottaa kivaa naamaa. Äänen pitää olla miehekäs ja melko matala, mutta samaan aikaan kuitenkin pehmeä, jotta sitä on kiva kuunnella.

7. Tapa liikkua
Kassit edellä -tyyli ei ole suositeltava, ei myöskään hyppivä askellus. Rintalihakset edellä saa kulkea, koska se näyttää oikealla kropalla hyvältä. Tyylin tulisi mielellään olla rento, mutta ryhdin hyvä, eikä turhia heilumisia kaivata. Turha pingottaminen ei näytä hyvältä, mutta "mä oon niin leija"-tyyppinen leso ja ylirento tyyli ei myöskään nappaa. Liikkumistapa ei ole maailman tärkein kriteeri, mutta tiukan paikan tullen se voi johtaa joko voittoon tai häviöön, kun listataan jätkiä paremmuusjärjestykseen.

8. Älykkyys
Jätkän ei tarvitse olla luokkaa Einstein, eikä vaadista kykyä keskustella Kuuban taloudellisesta tilanteesta vuonna 1968, mutta tietty järki pitää olla. Tyhmät kommentit ja alkeelliset asiavirheet pudottavat pisteitä hyvin helposti, koska mistä ihmeestä puhuu sellaisen jätkän kanssa, jonka mielestä Afrikka on valtio ja Urho Kekkonen oli loistava tsaari 1800-luvulla?

9. Käytöstavat
Kohteliaisuus vie jalat alta. Oven avaaminen, ystävällinen tervehdys tai kiva hymy ja tadaa! Happi häviää keuhkoista ja on kiva olo koko loppupäivän. Jonottaessa ei saa ohitella ja ovea oikeasti täytyy pitää auki, kun joku on tulossa samaan aikaan siitä!

10. Kaveripiiri
Ei ehkä se tärkein kriteeri, mutta jätkän kavereiden tulisi olla sellaisia, että niiden kanssa tulisi itsekin toimeen. Tyhjäpäisten vetyperoksidiblondien kanssa hengailu laskee pisteitä ja kivat kaverit nostavat niitä (Sherlock). Meidän klikkiytyneessä maailmassa plussaa tuo se, että hengaa vähän kaikkien kanssa, eikä aina vain niiden tiettyjen ihmisten seurassa. Kermis saa olla, muttei liian kusipäinen sellainen.

11. Vapaa-aika
... sitä pitää olla, mutta ei liikaa. Sopivassa suhteissa harrastuksia ja muita menoja, mutta kuitenkin riittävä määrä tyhjiä hetkiä, jotka pyhitetään totta kai mulle, kun saadaan kala koukkuun. Jätkä ei saa olla sosiaalisesti kyvyton nolife, joka istuu himassa dataamassa päivät pitkät, mutta liian tiukka aikataulu tekee miehekkeestä kiireisen, eikä yhteistä aikaa pakosti jää riittävästi.

12. Esitutkinta
= kiinnostuksen osoittaminen. Tulee tosi otettu olo, jos jätkä tietää sun lempibiisin tai parhaan kesämuiston vaan sillä, että se on lukenut sun tekemät Facebook-muistiinpanot ajatuksella. Se osoittaa, että jätkä ajattelee sua ja on kiinnostunut siitä, mitä sä ajattelet & haluat, ja mitä enemmän jätkä on nähnyt vaivaa, sitä kutkuttavampaa se on.

13. Kokkaustaidot
Haluan miehen, joka osaa tehdä ruokaa ja ehdotonta plussaa on se, että jätkä myös pitää ruoanlaitosta! Paras tapa herätä aamulla jätkän luota on se, kun herää tyhjästä sängystä, hipsii keittiöön ja löytää miehekkeen tekemästä aamiaista vain ja ainoastaan sulle. Myös sänkyyn tuotu aamiainen on kiva, mutta itse pidän enemmän rysän päältä yllättämisestä.

14. Hygienia
Ei kukaan halua rasvalettistä poikaystävää. Puhdas pitää olla ja iso plussa on partaveden tai miesten hajuveden käyttäminen. Hyvältä tuoksuva mies saa pasmat sekaisin ja kiva tuoksu parantaa hyvää ensivaikutelmaa. Liian tuhti Axen leihahdus saattaa kuitenkin kääntää tämän kohdan miinukselle. Vaatteiden pitää olla siistit ja hiusten kondiksessa.

15. Täsmällisyys
Myöhästely ei anna hyvää kuvaa jätkästä, mutta Mr. "joka paikassa 15 min. etuajassa" ei myöskään oikein iske. Satunnainen myöhästely ei haittaa, mutta siitäkin pitää ilmoittaa! Nopea soitto tai tekstarin heittäminen ei paljoa vaivaa vaadi ja säästää vainoharhaisen tytön turhilta sydämenykytyksiltä. Myöhästelyä olisi myös hyvä pahoitella, mutta siitä ei saa tehdä liian suurta numeroa.

16. Huumorintaju
Klisee, mutta pakollinen klisee. Haudanvakavaa kaveria ei jaksa kauaa katella, mutta lapsellisuuksiin menevä ylivedetty mukahauska läppä taas... No, se saa ainakin mut katsomaan jätkää vähän kieroon. Hyviin kohtiin heitellyt hauskat kommentit saavat mut nauramaan ja olisi kans ihan jees, jos jätkä nauraisi muutenkin samoille jutuille kuin itse.

17. Musiikkimaku
Jätkän ei tarvitse pitää samoista bändeistä tai biiseistä kuin minä, mutta 24/7 örinäheviä kuunteleva ei vaan istu mun pirtaan. Onneksi suurin osa mun tuntemista jätkistä kuuntelee sellaista musiikkia, mistä mäkin pidän (ja onneksi oma musiikkimaku on melko laaja ja rockiin kallellaan). Jätkän musakokoelmista pitää löytyä sellaista tavaraa, josta molemmat pitävät, että voi vaikka lojua yhessä sängyssä vaan musaa kuunnellen~

18. Elämäntavat
Ei tarvitse olla streittari, mutta päivittäin energiajuomia ja kahvia kittaava, polttava ja/tai nuuskaava jätkä, joka ei harrasta liikuntaa... Ei kiitos. Alkoholi ja tupakka sallitaan kohtuudella, mutta ei tartte vetää joka viikonloppu överikännejä niin, että löytää itsensä aamulla jonkun vessan lattialta makaamasta muisti pätkien. Sellaiset perushyvät elintavat (ei esim. noutoruokaa tai eineksiä joka päivä, jonkin verran liikuntaa ym.) ovat aika lailla pakolliset. Lipsahduksia saa sattua silloin tällöin, muttei liian usein.

19. Suhteet vanhempiin
Jätkän olisi hyvä tulla edes jotenkuten toimeen porukoidensa ja muun perheensä kanssa, vaikka tää ei nyt niinkään tärkeetä olisikaan. Välit vanhempiin kuitenkin olisi hyvä pitää hyvänä, koska kun mä oon kuvioissa, niin kyllä me enemmän jätkällä hengailtaisiin kuin meillä (ellei jätkällä ole sitten jo omaa asuntoa). Myös mun vanhemmat pitää osata hurmata, eikä se oo mikään helpon tehtävä siskon poikaystävän jälkeen. Siitä kuitenkin pitäisi selvitä pepsodenthymyllä, läpänheitolla ja kohteliaisuudella, eli ei mikään ylitsepääsemätön tehtävä?

20. Luonne
Viimeisimpänä, muttei missään nimessä vähäisimpänä, on luonne. Rehellinen, suoraselkäinen, kohtelias, lojaali, terveesti suojelunhaluinen, jalat maassa... Jätkä ei saa pitää itseään muiden yläpuolella, mutta liika nöyristelykään ei ole hyväksi. Liian lapanen ei saa olla, koska joskus pitää saada vähän kinata, mutta liika dominanssikaan ei oikein toimi. Jätkän pitää tulla erimielisyyksissä puoleen väliin vastaan ja 50-50 periksiantaminen on ihan hyvä ohjenuora. Toisin sanottuna; jos tänään tehdään kuten minä haluan, niin huomenna tehdään kuten hän haluaa.
Tietty tasa-arvoisuus on myös tärkeää. Totta kai haluan olla se "heikompi" osapuoli, mutta jätkän ei tosiaankaan tarvitse tehdä kaikkea mun puolesta, eikä sen tarvitse koko aikaa yrittää miellyttää. Tarvittaessa vaan kova kovaa vasten!

~ indeed

0 kommenttia: